گوشت قرمز بسیار مغذی است و دارای چندین ماده مغذی ضروری است که به سختی می توان به مقدار مناسب از سایر منابع غذایی به دست آورد.
گوشت فرآوری شده صنعتی حاوی مواد نگهدارنده از جمله نمک است که احتمالاً اثرات منفی بر سلامتی دارد.
در طی بلوغ، برخی از فرآورده های گوشتی فرآوری شده میکروبیوتای خاصی ایجاد می کنند و متابولیت های پروبیوتیکی را با اثرات فیزیولوژیکی و بیولوژیکی که هنوز شناسایی نشده اند تشکیل می دهند، در حالی که غلظت مواد مغذی نیز افزایش می یابد.
گوشت گوساله منبع اسیدهای چرب اشباع شده است و توصیههای تغذیهای فعلی سازمان جهانی بهداشت توصیه میکند که چربی اشباع شده را به کمتر از ده درصد کل انرژی مصرفی محدود کنید.
متاآنالیزهای اخیر هم از کارآزماییهای مشاهدهای و هم تصادفیسازیشده کنترلشده هیچ اثری از چربی اشباع شده بر بیماریهای قلبی عروقی یا دیابت را تأیید نمیکند.
شواهد فعلی در مورد تأثیر مصرف گوشت بر سلامتی به طور بالقوه گیج کننده است و نیاز به آزمایشات با کیفیت بالا با قدرت کافی برای ارزیابی اثرات سلامتی مصرف گوشت وجود دارد.
مطالعات آتی باید شامل نشانگرهای زیستی مصرف گوشت، شناسایی مسیرهای متابولیک و شامل مطالعه دقیق گوشتهای تخمیر شده و سایر گوشتهای فرآوریشده و پتانسیل آنها در افزایش دسترسی به مواد مغذی و اثرات متابولیکی ترکیبات باشد.
از زمان های قدیم، گوشت فیله گاو سنگ بنای رژیم غذایی انسان بوده است و هنوز هم در بسیاری از جمعیت ها وجود دارد.
اگرچه میزان و منبع گوشت مصرفی بین کشورها و فرهنگها متفاوت است، اکثر وعدههای غذایی اصلی غربی شامل یک غذای گوشتی است که همراه با سبزیجات مکمل آن است.
گوشت گوساله ایرانی حاوی چندین ویتامین و مواد معدنی و همچنین تمام اسیدهای آمینه ضروری است که آن را به یک منبع پروتئین عالی تبدیل می کند.
علیرغم تفاوت های جزئی بسته به گونه و رژیم غذایی و سن حیوان، اسیدهای چرب اشباع شده (SFAs) به طور کلی تقریباً نیمی از چربی گوشت را تشکیل می دهند و گوشت تقریباً نیمی از حداکثر مصرف توصیه شده SFAs را تشکیل می دهد.
سهم بالای SFA در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است، زیرا چندین مطالعه مشاهدهای بزرگ ارتباط مثبتی بین مصرف زیاد گوشت قرمز و فرآوریشده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و مرگومیر به هر علت و همچنین نوع 2 نشان داده است.
به عنوان وسیله ای برای کاهش خطر مرگ و میر و بیماری، دستورالعمل های غذایی در طول 30 سال گذشته از محدود کردن مصرف SFA به کمتر از 10٪ از کل انرژی رژیم غذایی حمایت کرده اند.
با این حال، SFA ها در انتخاب وسیعی از غذاها یافت می شوند که در ترکیب آنها با توجه به SFA های خاص متفاوت است.
علاوه بر این، این غذاها از نظر ساختار و محتوای سایر مواد مغذی نیز متفاوت هستند و باعث می شوند که غذاها اثرات فیزیولوژیکی متفاوتی داشته باشند.
توصیههای فعلی برای کاهش مصرف SFA تأثیرات مختلف SFAs از منابع مختلف را در نظر نمیگیرد.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.