عدس نام علمی خود Lens culinaris را از دانه عدسی شکل خمیده خود دریافت می کند. آنها نوعی حبوبات هستند که بومی آسیای غربی و آمریکای شمالی هستند.
عدس ریز ایرانی یکی از اولین محصولات اهلی شده است که در رژیم غذایی روم و مصر باستان دیده می شود.
بسیاری از کشورها از عدس به عنوان یک غذای اصلی لذت می برند، زیرا طعمی خاکی، ملایم و آجیلی دارد که در دستور العمل های مختلف به خوبی عمل می کند عدس ریز قهوه ای کانادا پیشتاز تولید عدس در جهان است و پس از آن هند.
عدس سدیم و چربی اشباع کمی دارد و پتاسیم، فیبر، فولات و مواد شیمیایی گیاهی به نام پلی فنول ها که فعالیت آنتی اکسیدانی دارند، زیاد است.
این خواص تغذیه ای محققان را بر آن داشته است تا اثرات آنها را بر بیماری های مزمن مطالعه کنند.
عدس همچنین حاوی عدس ایرانی نشاسته مقاوم دیر هضم است که جذب کربوهیدرات ها را با اثرات کاهش قند خون به تاخیر می اندازد و همچنین منبعی از پری بیوتیک است که فلور روده را تغذیه می کند تا از بیماری های گوارشی جلوگیری کند.
مطالعات حیوانی نشان داده است که عدس می تواند فشار خون، کلسترول خون و گلوکز خون را کاهش دهد.
مطالعات انسانی نشان داده است که عدس قرمز ترکیه ممکن است سطح کلسترول را در افراد مبتلا به دیابت بهبود بخشد و ممکن است در برابر سرطان سینه در زنان محافظت کند.
درباره تحقیقات مرتبط با سلامت در مورد دسته وسیع تر حبوبات بیشتر بیاموزید.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.